Nagykontrasztú változat


Helyi hírek    Közérdekű információk    Eseménynaptár    Helyi pályázatok

ELÉRT EREDMÉNYEINK AZ ELMÚLT KÉT ÉV TÜKRÉBEN...


 


Egy újabb esztendő köszöntött ránk, így itt az ideje egy kis számvetésnek, ami ezúttal nem csak az múlt egy, hanem az elmúlt két év eredményeit mutatja, szinte csak címszavakban:


- Teljes hosszában új burkolatot kapott a Kossuth, az Akácos és a Rákóczi út, valamint az Ady Endre út a faluba bevezető szakasza is.


- Korszerűsítettük az óvoda fűtésrendszerét, illetve felszereltük a napkollektorokat, amelyek a hivatalos átadása rövidesen megtörténik.


- A szlovák Nemzetiségi Önkormányzattal együttesen felújítottuk az iskola vizesblokkját, valamint megtörtént az óvoda tetőcseréje is.


- Számos sportszerrel gazdagodtunk, amely eszközök a tornaterem felső részében kerülnek végleges helyükre. Ezek által többek között lehetőségünk van a rendszeres gerinctornára, továbbá, ha valaki megunta a favágást és a kerti munkát, úgy lehetőséget biztosítunk egy kis örömugrálásra is, amit ma úgy is hívnak, hogy kangoo.


- A falu temetőjét immár könnyebben tudjuk megközelíteni, mivel új térköveket raktunk le.


- Hagyományt teremtettünk az idősek köszöntésével.


- Korszerűsítettük a közvilágítást, amely az országban második ízben, Répáshután lett kialakítva ily módon, hogy az a csillagos égboltra, ill. ránk való tekintettel a minimálisra csökkenti a fényszennyezettséget, ami a leendő csillagvizsgáló szempontjából is hasznos. Ez utóbbi projekttel kapcsolatban már eddig is rengeteg előkészületi munkát végeztünk, így ez a mérföldkő már kikipipálható.


- Településünkre is elért a kommunikációs optikai kábel, ami által immár igényelhető a szélessávú Internet, továbbá a digitális TV és telefonszolgáltatás is.

Számos további, a Répáshuta fejlesztésére irányuló pályázatunk van még elbírálás alatt, amelyek eredményeiről alkalom adtán beszámolunk…


Répáshután élni jó, így további Boldog Új évet Kívánok mindenkinek! 😊


Erdős Tamás polgármester


2019. január


Felhasználónév:
Jelszó:A honlap az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

 
e-mail hirdetés szolgáltatók honlaptérkép